Podložke

Za razpad moje kosilnice so krive podložke

Ja kosilnica je razpadla in čisto odkrito povedano nisem imel pojma kaj se dogaja. Toda serviser mi je zaupal skrivnost. Vsega so krive podložke. Seveda podložke, ki jih ni bilo tam, kjer bi morale biti.

In kdo je krivec? Seveda jaz. Razlog pa je preprost. Nekega dne sem se odločil, da bom pokosil parcelo, ki jo imam kupljeno z boljšo kosilnico, torej kosilnico , ki jo uporabljam doma. Seveda sem moral poskrbeti za transport  kosilnice v mojem bistveno premajhnem avtomobilu. In, to da sem kosilnico lahko dobil v avto je pomenilo, da sem moral razstaviti ročaj kosilnice, saj je bila kosilnica drugače bistveno večja od mojega avtomobila.

Torej sem poprijel za delo in odtisnil vseh šest vijakov. Trije so bili na eni strani in trije na drugi strani. Seveda je to pomenilo, da sem moral na varno shraniti šest vijakov in prav tako pripadajoče podložke. Toda četudi so vijaki in matice varno prispele na končno destinacijo, so seveda podložke izginile neznano kam.

Toda zakaj bi se s tem obremenjeval, saj podložke niso tako nujne sem si mislil. O kako sem se motil. Kot se je izkazalo kasneje so bile podložke še kako pomembne. Če namreč namestite vijake in matico na tak stroj kot je kosilnica, ki se veliko tres, se matica kaj hitro odvije in odpade. In če vas zdaj vprašam, kdaj bi vijak brez podložke zagotovo odvil? Ja seveda takrat, ko kosilnica najbolj dela in to v visoki travi. Seveda pa težavo opaziš nič prej kot takrat, ko je že prepozno. Seveda sem od takrat bistveno polj pozoren na stanje moje kosilnice Kot prvo nikoli več ne privijem več vijaka brez, da bi uporabil ustrezne podložke. Kot drugo pa vedno preverim pred pričetkom košnje in ko sami košnji, če so vse podložke na svojem mestu. In najpomembnejše je to, da imam doma vedno veliko količino rezervnih podložk.