Vložki za čevlje

Vložki za čevlje so lahko rešitev za pekoče podplate

Nikoli prej nisem imela težav s pekočimi podplati, tako da me je sedaj to zelo presenetilo. Ko sem na pohodu jamrala, da me pečejo podplati, so mi so mi vsi rekli, da so dobri vložki za čevlje lahko rešitev.

Ker sem imela pekoče podplate šele nekaj dni, sem se odločila, da še malo počakam in da vidim, če ni to samo prehodno obdobje. Kmalu sem videla, da tako ne gre, ker so me podplati pekli vedno bolj. Takrat so mi prišli na misel vložki za čevlje in odhitela sem v specializirano trgovino, da si kupim dobre vložke. 

Povedali so mi, da mi bodo vložki za čevlje res mogoče pomagali, ker je kar veliko ljudi, ki jih uporablja in jim pomagajo, če pa bom imela še naprej težave, pa naj obiščem zdravnika, da mi pove, kaj naj naredim.

Tako so sedaj na novo v mojih pohodnih čevljih vložki za čevlje, ker sem se odločila, da jih dam ravno vanje, ker takrat hodim največ ur skupaj, da jih preizkusim. Tako sem šla na prvi pohod z vložki za čevlje in ker sem se imela tako lepo, sem na to pozabila, ker me noge niso pekle. Šele ko sem prišla domov, sem se spomnila, da so mi vložki za čevlje pomagali. Kako sem bila srečna in še isti dan šla po dvojne vložke, da sem jih dala še v druge čevlje. 

Sedaj so vložki za čevlje, skoraj v vsaki moji obutvi, razen v natikačih ne. Kakšna majhna stvar in ti lahko tako pomaga. Če ne bi takrat poslušala nasvetov, bi me podplati še danes pekli. Tako pa so mi vložki za čevlje pomagali, da sem lahko še naprej hodila na svoje planinske pohode, ki mi pomenijo največ. 

Ali so se moje pekoče noge umirile, ne vem, ker so vložki za čevlje še vedno v vsej moji obutvi.