Športna prehrana

Športna prehrana in redna telovadba

Po navadi pridemo do zaključka, da smo se preveč zredili in zato si naredimo določen plan, kako bomo izgubili nekaj kilogramov. No, pri meni je prišla v poštev športna prehrana in redna telovadba zaradi tega, ker sem izgubila kilograme in mišično maso. Ko sem prišla do tega spoznanja, sem bila žalostna in prestrašena. Kajti bala sem se, da nisem zdrava. Zato sem tudi obiskala zdravnika, ki mi je povedal, da je moje zdravstveno stanje dobro in da moram mogoče poskrbeti za duševno počutje. 

Ko sem se pogledala v ogledalo, sem videla, da moram začeti telovaditi, hkrati pa sem se zavedala, da mi samo telovadba ne bo pomagala, športna prehrana je tista, ki mi bo pomagala ojačati mišice. Zato je bila vsakdan na jedilniku športna prehrana in počasi se je moje telo začelo spreminjati. To sem opazila najprej po tem, ker sem končno imela več moči v rokah in nogah. 

To ni prišlo takoj, morala sem delati, telovaditi in športna prehrana je morala biti moj dnevni jedilnik. Danes so se mi mišice vrnile in s tem je prenehala tudi utrujenost. Kmalu mi je bilo kasno, če nisem imela mišic, je telo bilo utrujeno. To je povezano. Za mišice pa sem morala telovaditi in zdravo jesti. 

Nikoli si nisem predstavljala, da bom toliko jedla in da bo športna prehrana del moje vsakodnevne prehrane. Tudi to se zgodi, če si v srednjih letih in se duševno ne počutiš dobro, zraven tega pa se že leta in leta ne ukvarjaš z nobenim športom. To se je zgodilo meni in danes sem ponosna na svoje zdravo telo in moje dobro počutje. 

Pri vsem tem pa je bila ključnega pomena športna prehrana in telovadba. To je bilo obdobje, ko sem pojedla največ in nikoli nisem čutila lakote. Tako je tudi prav, ker le tako lahko zdravo skrbimo za svoje telo.